Dansk da
  • Dansk da
  • English en
Dansk da
  • Dansk da
  • English en
Indkøbskurv 0

Smykkepleje

Smykker hos Ilunay Jewelry er lavet af sterlingsølv, zirkonia og er rhodiumbelagte.

Det der er dejligt ved sølvsmykker, er at de langtidsholdbare og farven forsvinder ikke bare sådan ud af det blå. Vi har også valgt rhodiumbelægning, så smykkerne får et ekstra shine, samt beskyttelse. Dog vil sølv blive mørkere med tiden fordi det oxiderer. Det sker ved at sølvet kan reagere på kontakten med huden, luften, cremer, sved og parfume. Det er derfor en rigtig god ide at tage smykket på til allersidst, hvis man fx gerne vil sprøjte parfume på sig. Derudover anbefaler vi at man altid opbevarer sine smykker i en æske som er lufttæt efter brug.

Frygt dog ej, hvis du er ude for at smykket får en anden farve, så er det nok tid til at det skal renses lidt. Du kan evt. bruge den pudseklud som følger med smykket eller en sølvrens.

En anden måde man kan rense sølvsmykker på er at bruge en lidt gammeldags metode, nemlig opvaskesæbe og vand. Fyld en skål op med vand og tilsæt et par dråber opvaskesæbe. Herefter lader du smykket sidde i blandingen lidt og skyller det derefter. Børst gerne med en blød tandbørste inden du skyller. Husk at tørre det godt med en pudseklud, så den får et smukt shine. 

Til sidst er det også vigtigt at nævne, at sølvsmykker der ligger ved siden af hinanden godt kan misfarve hinanden, så det er en god ide at de opbevares hver for sig i hver deres æske. Husk også at tage dem af inden du går i bad, vasker op, dyrker sport osv.

Forgyldte smykker må ikke renses med sølvrens, da de vil miste deres farve og den sølv farve indenunder vil trænge igennem.